Ervaringen

Ervaringen van nabestaanden

Ervaring van de familie Kuypers

Wat was je een geweldige steun en toeverlaat voor ons in de week na het overlijden van onze moeder tot en met de afscheids-/herdenkingsbijeenkomst zeven dagen later en de nazorg.
Ondanks de vele individuele gesprekken met onze moeder over de dood en het onvermijdelijke afscheid in de laatste jaren van haar leven, waren we toch nog verrast en overdonderd toen het zover was. Gedwongen om snel te handelen, hadden we op de dag van het overlijden van onze moeder een ons goed bekende uitvaartonderneming gelijk ingeschakeld, maar kwamen we in de loop van de dag tot de conclusie dat we van het afscheid meer wilden maken dan gebruikelijk. In een open, creatieve en daadkrachtige samenwerking met jou, met oog voor de gevoelens van alle 8 kinderen (en rekening houdend met de al gemaakte afspraken met de reeds gecontracteerde uitvaartonderneming), hebben we dat onder jouw (bege)leiding meer dan waar kunnen maken. Het was een week en afscheid om te koesteren en om nooit te vergeten, waarvoor onze eeuwige dank!
De familie Kuypers (februari 2017)

Ervaring van Ellen en Bob

Mede dankzij jou hebben we niet alleen mooie herinneringen aan pa/opa, maar kunnen we ook terugkijken op een mooi, warm, respectvol afscheid. Dat gaf toen veel troost en is nu iets waardevols om op terug te kijken.

Ervaring van Kees

Vanaf het moment dat je voor het eerst bij onze moeder binnenkwam tot aan het afscheid heb je je op zo’n manier opgesteld dat wij meteen voelden dat “het” goed zat. Dat maakte het voor ons makkelijker om, zeg maar, de zakelijke, persoonlijke en emotionele beslissingen in goede harmonie te nemen. Je was bij ons, maar op zo een manier dat we ons rustig in onze emotie konden laten gaan zonder ons ergens voor te hoeven schamen. Wij zijn je daar erg dankbaar voor.
Fijn was het (ook achteraf) te kunnen constateren dat we ons nergens zorgen over hoefden te maken. Afspraken kwam je na en alles was netjes tot in de puntjes geregeld. Hierdoor is het hele proces, dat al begon voordat jij in beeld kwam op een of andere manier toch een mooie episode in ons leven geworden die we in waardigheid hebben kunnen afsluiten. Voor mezelf sprekend kan ik zeggen dat ik hier met een goed gevoel op terugkijk.
Marije, nogmaals, hartelijk dank voor je warme en goede zorgen.

Ervaring van Danja

Na het op jonge leeftijd overlijden van mijn vriend (31) was ik op zoek naar een begrafenisondernemer die een bijzondere uitvaart aankon. Mijn vriend was kunstenaar en ik en zijn familie wilde graag een creatieve dienst. We waren absoluut geen gangbare en misschien zelfs wel lastige opdrachtgevers, maar niets was teveel voor Marije. We hebben de kist door vrienden laten bouwen en ze heeft ons zonder problemen voorzien van alle informatie die daarvoor nodig was. Daarnaast hadden we veel bijzondere wensen voor de uitvaart, zoals rijdende kunst om de kist te vervoeren en een powerpoint met foto’s. Ook dat was geen enkel probleem. De rouwkaart zag er prachtig uit en de hele crematie is tot in de puntjes voor ons geregeld. Ze heeft er alles aan gedaan om het grote verlies en vooral het regelen daaromtrent draagbaarder te maken.
Voor iedereen heb ik de tip; maak je vooral niet teveel druk om de uitvaart. Bel eerst Marije, dan gaat de rest vanzelf en ook nog eens helemaal zoals jij het wil.

Ervaring van Jetteke Hofman

Marije heeft ons op een persoonlijke, flexibele en integere manier geholpen bij het regelen van de crematie van mijn vader. Dat was vooral prettig omdat we de crematie vanuit het buitenland moesten regelen en ik maar een paar dagen in Nederland aanwezig was. Zij coördineerde het proces en liet mij weten wanneer er besluiten genomen moesten worden, dit deed zij op een natuurlijke wijze. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat er overhaaste beslissingen genomen moesten worden en Marije had continue het overzicht waardoor ik het afscheid heel intens heb meegemaakt, zonder me druk te maken over de details. Uiteindelijk is het afscheid precies geworden zoals ik me had voorgesteld en zoals mijn vader het fijn had gevonden. Heel erg bedankt daarvoor!

Ervaring van Ronald, Katinka en Marjan

De persoonlijke aandacht die Marije aan iedereen gaf, is een grote steun voor ons geweest. Omdat in dit geval een LaatsteWensenDocument opgesteld werd, is ze ook in gesprek geweest met degene voor wie de uitvaart geregeld moest worden en zij vond de gesprekken en de ruimte die er geboden werd om alles naar eigen inzicht in te richten, heel prettig. Het was een mooie uitvaart, helemaal volgens het  LaatsteWensenDocument. Marije was altijd bereikbaar, stond altijd meteen klaar, heeft alles geregeld, en bleef er ondertussen gewoon zichzelf bij, ze veranderde niet in een sombere kraai. Wij vonden haar menselijke aanpak weldadig onder de gegeven omstandigheden.

Ervaring van Professor David Lowery

When nearing the inevitable end of a long illness, my wife and I realized that it was very important for both of us not to worry about the often complex and difficult steps I would face immediately following her death. Sadly, a surviving partner must make a variety of decisions in such situations precisely when he or she is least capable of dealing with them. This was all the more true in our case as we were expats dealing with death in a system that was only partially familiar to us. Upon the recommendation of a close friend, we contacted Marije Huneman of Hemelen Uitvaartzorging to help us through these difficult circumstances.
Marije helped us to plan the immediate aftermath of my wife’s death as well as helping us plan a wonderful memorial service some weeks thereafter. With our consultation, Marije handled all of the details, allowing us to deal only with and through her. More to the point, she handled every step of the long and complex process with skill, knowledge, dedication, sympathy and a deep understanding of the difficulties of our situation. Most importantly for us, it allowed my wife and I to concentrate fully on each other through her final days. The peace of mind we found through working with Marije was a deep comfort for both of us.
Based on our experience, I can recommend Marije Huneman and Hemelen Uitvaartverzorging without reservation and great enthusiasm. No one wishes to face the circumstances that we found ourselves addressing, however inevitable they are. But Marije helped make them as humane as possible.

Ervaring van Liesbeth Abbenes

Het was alsof Marije van Hemelen onze moeder had gekend. Door haar prettige omgang kwamen de verhalen goed tot leven om samen met ons mee te denken over hoe we tot een bijzondere en eigenzinnige uitvaart konden komen. Marije heeft vele goede connecties met weer andere bedrijven waar je in het leven geen weet van hebt. De drukker, de bloemen, een prachtig gemaakte kist: het is allemaal troostrijk als het geheel even perfect is. Gek eigenlijk dat er in zo’n korte tijd zo veel is besloten zonder dat ik het gevoel had dat we overhaast en opgejaagd werden. We zaten prima op één lijn. In zo’n buitengewone situatie waarin je enerzijds veel moet regelen anderzijds in een emotionele rolercoaster zit was Marije onmisbaar bij het opperen van allerlei mogelijkheden die de uitvaart tot een zeer persoonlijk- en waardige portret heeft gemaakt. Ik ben haar daar heel erg dankbaar voor.

Ervaring van Hijke Maes

“Ik wilde erg graag op persoonlijke en kindvriendelijke wijze afscheid nemen van mijn man, buiten de gebaande paden. Hemelen Uitvaartverzorging maakte dat mogelijk door haar open en flexibele opstelling, en de manier waarop ze creatief met ons meedacht. Onze wensen waren bepalend, niet de (on)mogelijkheden. Zelf had ik een locatie in gedachten, welke totaal niet ingericht was op dit soort bijeenkomsten. Marije Huneman speelde daar goed op in door precies de goede cateraar voor te stellen en die zaken te regelen die nodig waren om het geheel soepel te laten verlopen. Het afscheid was indrukwekkend en ontroerend.”

Ervaring van Marijke Maes

Wat ik bijzonder gewaardeerd heb, is de idee en het realiseren daarvan om voor de juiste mensen te zorgen, die de catering verzorgden in een niet gebruikelijke omgeving voor een uitvaart. Ook het omgaan met eigenwijze mensen ging je goed af.

Ervaring van Paul de Lange

Marije, ik ben je erg dankbaar voor je attente en professionele wijze van werken – hoe raar het ook klinkt, ik kijk met tevredenheid terug naar de herdenking. Volgens mij is het vrijwel precies zo gegaan als Caryl het gewild had – en voor velen een prettige “afsluiting”.