Condoleanceboeken

Een condoleanceboek is een boek of map waarin de genodigden hun gegevens en vaak een persoonlijke boodschap schrijven. Er zijn ook boeken met blanco bladen, dit geeft de schrijver wat meer vrijheid.

Hemelen Uitvaartverzorging heeft een collectie condoleanceboeken in twee formaten en in verschillende kleuren. De kleuren wisselen. De boeken worden bekleed met linnen of papier.

Liesbeth Visser maakt condoleanceboeken op maat. Ze kan de omslag van de boeken met stof bekleden. Als u zelf stof wilt aanleveren dan kan dat, maar het maken van het boek kost vaak meer tijd dan de dagen voor de uitvaart.
Zie ook: www.liesbethvisser.nl

Imre van Buuren maakt prachtige witte boeken. Het papier  bestaat uit samengestelde lagen verschillend papier, gecombineerd met zijde, zijdevezels, wol, garen of plakvlieseline. Bij elk boek hoort een unieke doos met een stilleven. Op deze manier wordt de doos met boek tegelijkertijd een object dat staand kan worden neergezet. De boeken kunnen gebruikt worden als condoleanceboek voor een uitvaart en als herinneringsboek voor een overleden dierbare.
Zie ook: www.paperobjectsimre.nl

U kunt zelf een boek aanschaffen. Als u veel mensen voor het rouwbezoek en de uitvaart verwacht is het praktisch voor een losbladig systeem te kiezen en eventueel meerdere boeken aan te schaffen.