Grafmonumenten

Naast de bekende grafsteen van marmer zijn er veel andere vormen en vooral veel andere materialen die gebruikt kunnen worden om een grafmonument voor uw dierbare te laten maken.

Ida Kleiterp

is bekend geworden door de bijzondere manier waarop zij uitersten in haar werk combineert. De grafbeelden van Ida Kleiterp zijn aards en monumentaal, statisch, maar ook dynamisch. Zij balanceren op de grens tussen zwaar en licht, donker en glad, ruw en zacht. De beelden zijn van verschillende soorten steen, vaak gecombineerd met een ander materiaal.
Zie ook: www.idakleiterp.com

Christine Kortland

heeft zich als beeldend kunstenares gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van persoonlijke grafmonumenten en grafstenen. Ze heeft  ervaring met letterhakken en ze werkt met allerlei materialen: steen, brons en edelmetalen. In twee gesprekken bespreekt Christine met u uw wensen en ideeën en haar ontwerpen.
Zie ook: www.grafkunstenaar.nl. 

E. Pietersen

is beeldend kunstenaar in gedenkmonumenten. Hij gaat uit van de betekenis van wat de betekenis van het monument zou hebben voor de overledene zelf. Het gedenkmonument is een afspiegeling van de overleden dierbare. De kracht zit in het beeld zelf besloten. E. Pietersen haalt zijn inspiratie uit verschillende culturen van volkeren zoals de Kelten, Maya’s, Aboriginals en de Italiaanse cultuur.
Zie ook: www.zepworks.nl

Rino van Voorbergen

is beeldend kunstenaar met een ruime ervaring in het vervaardigen van grafbeelden. In overleg met de opdrachtgever wordt eerst een klein ontwerp gemaakt. Als dit naar tevredenheid is wordt het vervolgens op ware grote gemaakt, vaak in keramiek vanwege de natuurlijke uitstraling en de weersbestendigheid, maar ook in brons.
Zie ook: www.rino-sculptures.com 

Mozaïek gedenkstenen

Mozaïek is een zeer geschikte kunstvorm voor een gedenkobjecten, omdat het zoveel toepassingsmogelijkheden heeft. Op een grafsteen, een urn of verwerkt in een drie-dimensionale vorm, in een bonte mengeling van kleuren of juist ingetogen van aard.
Het is mogelijk dat u, eventueel met uw kinderen en naasten, naar het atelier komt om enkele mozaïekstenen te leggen. U kunt letterlijk een steentje bijdragen; iedere steen is uniek.
Zie ook: www.mozaiekgedenkstenen.nl