Kisten

Er zijn uitvaartkisten in allerlei soorten en maten en van verschillende materialen. Zo zijn er de bekende kisten van massief hout, maar ook kisten van karton of riet. Van cocon tot boekenkast, handgemaakt of fabrieksmatig.

Ik werk met een aantal fabrikanten, die bijzondere producten leveren.

  • Hemel-Bed uitvaartkist
    Hemel-Bed

Hemel-Bed is als een zacht bed met een toegankelijke vorm; volledig ecologisch en gemaakt van de mooiste materialen. Mensen van de sociale werkvoorziening assembleren het Hemel-Bed en werken hem mooi af.
Zie ook: www.hemel-bed.nl

Radboud Spruit maakt zijn kisten met de hand. Hij maakt in zijn atelier in Utrecht, bijvoorbeeld de Houvast, de Petronella en de zachte baar. Van zijn hand is ook de New Life vlindersluiting.
Zie ook: www.grafkist.nl

Zavadi uitvaartkisten onderscheiden zich door toepassing van in het oog springende katoenen stoffen voorzien van een zachte, gewatteerde tussenlaag. Door het gebruik van deze materialen voelen onze kisten zacht aan.
Zie ook: www.zavadi.nl

LUX Atelier maakt kisten van natuurlijke en oorspronkelijke materialen. Ze zijn ontstaan vanuit de gedachte aan eenvoud en eigentijdse vormen, zonder opsmuk en met oog voor esthetiek en detail.
Bezoek de website: www.luxatelier.nl

Mandenmakerij De Mythe vlecht grafmanden en baren van wilgentenen.
Zie ook: www.mandenmakerij.nl. Zie: fotoboek, grafmanden.

Seker uitvaartproducten van Akidia biedt milieuvriendelijke kisten. De kisten zijn van karton of bamboe.
Zie ook: www.seker.nl

Naast deze makers werk ik graag met Akidia en Capulus.

U kunt ook zelf een kist of opbaarplank timmeren. Ik geef u hier graag informatie over, want niet alle materialen mogen zomaar gebruikt worden om een kist of opbaarplank te maken. Het is ook belangrijk rekening te houden met afmetingen en gewicht.

De kist of opbaarplank mag beschilderd worden. U kunt hier een prachtig ritueel van maken met uw familie en vrienden. Kies voor acrylverf (regen en waterverf is een slechte combinatie) en laat de verf minstens 24 uur drogen.
Er zijn ook kunstenaars die de kist of opbaarplank voor u kunnen beschilderen.