Locaties

Locaties voor uitvaarten en condoleances

U kunt zelf een uitvaartlocatie uitkiezen voor de condoleance of de afscheidsbijeenkomst. Het uitvaartcentrum en de aula van de begraafplaats of het crematorium zijn mogelijkheden, maar er zijn ook andere bijzondere locaties. Hieronder vindt u een aantal uitvaartlocaties in en rond Amsterdam.

  • Uitvaartlocatie Paviljoen Puur
    Uitvaartlocatie Paviljoen Puur

Het Boshuis in het Amsterdamse Bos naast het openluchttheater is zo’n bijzondere locatie, midden in de natuur. U kunt hier de afscheidsbijeenkomst houden. In dit houten gebouw is een ruimte voor zo’n 70 personen, er zijn voldoende gratis parkeerplekken en in de grote keuken zorgen ze voor heerlijke catering.
Zie ook: www.amsterdamsebosbizz.nl

Artis heeft twee ruimtes waar een afscheidsbijeenkomst gehouden kan worden. De Tijgerzaal en de Koningszaal grenzen aan de binnenkant aan de dierentuin maar hebben een ingang aan de buitenkant.
Zie ook: www.artis.nl (zie zakelijk in Artis, locaties en zalen)

Parnassia aan Zee is een unieke locatie voor een afscheidsbijeenkomst met uitzicht over de Noordzee. De tweede locatie aan het Bloemendaalse strand is Parnassia Exclusief.
Zie ook: www.p-a-z.nl

Paviljoen Puur ligt net buiten Amsterdam naast fort Diemerdam, een onderdeel van de stelling van Amsterdam. Een plek in het groen.
Zie ook: www.paviljoenpuur.nl

De Sailboa is een varende locatie. Het schip is in 1899 gebouwd als zeilschip en deed dienst als binnenvaartschip. Nu is de Sailboa een motorklipper en met zijn lengte van 28 meter, 5,75 meter breed en 1.0 meter diep heeft het schip een groot vaarbereik.
Zie ook: www.sailboa.nl

Stadsherstel Amsterdam heeft een groot aantal prachtige Amsterdamse kerken en een werf in beheer. Werf ’t Kromhout, De Hoop, de Vondelkerk, de Amstelkerk, de Posthoornkerk, Ransdorp, de Schellingwouderkerk en natuurlijk De Duif.
Zie ook: www.stadsherstel.nl

Het Portiershuisje is een onderdeel van het terrein van het Amsterdamse Olympisch Stadion. In 2002 is het van de sloop gered en doet nu dienst als bijzondere ontmoetingsplek voor verschillende bijeenkomsten.
Zie ook: www.portiershuisje.nl

Aan het strand van IJmuiden is een prachtige plek, Zilt aan Zee. Hier kunt u samenkomen voor een drankje en een hapje, maar ook even uitwaaien na de uitvaart.
Zie ook: www.ziltaanzee.nl

Een aantal locaties biedt de mogelijkheid tot een afscheidsbijeenkomst waar uw dierbare alleen in een gesloten kist aanwezig mag zijn. Bij sommige locaties is het niet mogelijk dat uw dierbare aanwezig is. Deze locaties zijn alleen geschikt voor de condoleance.