Urnen

Wanneer u heeft besloten dat u de as van uw dierbare mee naar huis wilt nemen, bij wilt zetten op een bestaand graf of wilt bewaren in een urnennis of columbarium kunt u ervoor voor kiezen om een urn aan te schaffen.
Urnen zijn er in allerlei vormen en maten en van diverse materialen. Veel gebruikte materialen zijn keramiek, hout, brons en roestvrij staal.

Duo-urn

Tonny Brouwer ontwerpt persoonlijke op maat gemaakte urnen. Haar urnen zijn anders van vorm dan de bestaande urnen en daardoor niet zozeer als urn herkenbaar. Hierdoor wordt het makkelijker de urn (al) in huis te hebben. De objecten bestaan vaak uit twee “verbonden” delen. Samen vormen deze delen een mooi symbolisch beeld met een of twee afzonderlijke as-ruimtes: het idee voor partners om mogelijk later weer “samen” te zijn, spreekt erg aan.
Zie ook: www.duo-urn.nl

Fingerprint

Annette Koenhen van Fingerprint Furniture is meubelmaakster en kunstenares. Een groot gedeelte van haar werk valt tussen kunst en ambacht. Het gebruik van het hout, kleur, structuur, tekening en de vorm van het geheel staat daarbij centraal. Dit komt in haar urnen sterk tot uitdrukking. Voor de urnen gebruikt Annette verschillende houtsoorten: mahonie, kersen, plataan en paroba rosa.
Zie ook: www.fingerprintfurniture.com

Michel Kuipers

Michel Kuipers ontwerpt sierurnen waarbij hij zich richt op een bijzondere vormgeving, op stemmige objecten om de as van een dierbare in te bewaren. Een standaardontwerp is in beperkte oplage vervaardigd. Een meer persoonlijke urn wordt, in nauw overleg met de nabestaanden, ontworpen. Michel heeft daarbij de beschikking over veel verschillende kleuren klei en glazuur die geschikt zijn voor zowel in huis als in de buitenlucht. U kunt ook kiezen voor een urnobject, een asdoosje, een mini-urn of een koesterkeitje.
Zie ook: www.michelkuipers.nl