Over Hemelen

Over Marije, uitvaartverzorger

Marije Huneman-begrafenisondernemer

Ik ben Marije Huneman, geboren (1974) en getogen in Baarn. Met mijn (samengestelde) gezin woon ik in Amsterdam-West. In 2009 ben ik gestart als zelfstandig uitvaartondernemer met Hemelen Uitvaartverzorging.

Daarvoor werkte ik in de theaterwereld. Ik heb, na mijn opleiding Film- en televisiewetenschap aan de UvA, gewerkt als productieleider van o.a. Golden Palace en als uitvoerend producent voor het Gospelfestival 2006. Ook was ik locatiemanager bij Stichting Openluchttheater Amsterdam.
Als toerbegeleider heb ik het hele land doorgereden met acteurs van de Theatercompagnie, Golden Palace en Toneelgroep Amsterdam en als company manager in Duitsland met het Groot Chinees Staatscircus.

Persoonlijk

Het overlijden en de uitvaart van een goede vriend bleek het startpunt van Hemelen te zijn. Plannen en ideeën passeerden de revue en tijdens mijn opleiding tot uitvaartverzorger aan de Stivu (nu Docendo) besefte ik: ‘Dit is het, dit is wat ik wil!’

Ik wil mensen graag informeren over wat er allemaal mag en kan en samenwerken met nabestaanden aan een mooie uitvaart waarin het leven van hun dierbare wordt beleefd, gevierd en herdacht. Ik vind het belangrijk dat mensen, die ziek zijn en niet lang meer zullen leven, met mij kunnen praten over hun uitvaartwensen en hen de rust geven dat de begrafenis of de crematie geregeld wordt, zoals zij dat willen. Ik denk in mogelijkheden en wil mijn creativiteit inzetten om mensen te laten nadenken over de invulling van de uitvaart.
Hemelen Uitvaartverzorging staat dan ook voor bijzondere en creatieve uitvaarten, op eigen wijze uitgevoerd.

Hemelen Uitvaartverzorging?

Ik houd van ouderwetse woorden en uitdrukkingen, zoals reuze, rakker en ook begrafenisondernemer.
Hemelen was ooit een gewone uitdrukking. Het betekent overgaan, sterven, naar de hemel gaan. En daarbij klinkt het woord Hemelen prettig. Ik heb gekozen voor uitvaartverzorging, omdat het woord voor mij een bredere betekenis heeft dan begrafenisondernemer.
Voor mij persoonlijk is Hemelen ook het meervoud van hemel. Ik geloof dat er voor iedereen een hemel is en omdat die niet allemaal hetzelfde zijn, zijn er meer hemelen.

Creatief

Bijzonder, creatief en op eigen wijze vormen een eenheid. Zo kan ik voor u de uitvaart verzorgen die u wenst voor uw dierbare of voor uzelf.
Bijzonder zijn de mensen voor wie ik werk. Ze zijn kleurrijk en eigenzinnig. Ze hebben prachtige ideeën, maar weten niet altijd goed hoe deze uit te voeren.

Creativiteit stimuleert u om na te denken over uw dierbare. Hoe geeft u uiting en vorm aan zijn of haar leven en laat hem of haar weer even aanwezig zijn tijdens de uitvaart?

Dat doen wij samen op geheel eigen wijze. Zo wordt de uitvaart het persoonlijke en creatieve afscheid dat u wilt.